1 iunie- ziua copilului

Azi e 1 iunie…ce zi frumoasă, acea zi în care sărbătorim copilăria, acea zi în care totul este despre ei…jucării spectacole, parcuri pline!

Îmi aduc aminte cu nostalgie de acele diminieţi în care eram întâmpinată cu îmbrăţişări, cadouri şi veselie…de părinţi, bunici, mătuşi…toată lumea avea câte ceva special pregătit pentru mine. Nu erau cadouri mari sau de valoare, dar erau din suflet şi mă bucuram de orice mărunţiş! Eram în centrul atenţiei şi asta era tot ce conta mai mult! Mi-e dor de acea bucurie inocentă, mi-e dor să fiu înconjurată din nou de toţi acei oameni minunaţi care mi-au facut copilăria mai frumoasă! Mi-e dor de mamaia mea ce mă suna mereu în această zi şi îmi fredona de fiecare dată acelaşi cântec: “Astăzi e ziua ta, zi frumoasă ca tine…În dar ţi-am adus un buchet de ghiocei să-ţi murmure ei cât de mult te iubesc” 🙂

Azi sunt departe de cei care mă fac să ma simt copil şi acum, azi mamaia mea cu siguranţă îmi cântă acelaşi cântec de acolo de sus împreună cu îngerii, dar cu siguranţă azi m-am trezit cu senzaţia că toţi sunt aici lângă mine, iar de acum sunt eu cea care joc rolul de părinte…sunt eu cea care îmi iau copilele în braţe, le cânt şi le sărut cu drag…simţindu-mă din nou copil alături de ele. Cu toate că aici nu se sărbătoreşte această zi minunată eu abia aştept să ajung acasă pentru a-mi sărbători fetiţele.

Dimineaţă când i-am urat Alexandrei La mulţi ani mi-a spus că abia aşteaptă să le spună colegilor la şcoală că e ziua lor azi, dar a trebuit să îi explic că doar noi o sărbătorim…a plecat confuză…De ce nu sunt sărbătoriţi toţi copiii din lume?…Adevărul e că mă întreb şi eu !

 

La mulţi ani copii frumoşi! La mulţi ani tuturor ce încă au suflet de copii!

 

Leave A Reply

* All fields are required