Instinctul de mamă

Se spune că instinctul matern se naşte o dată cu copilul, că orice mamă oricât de neexperimentată ar fi, ştie cum să reacţioneze atunci când puiul ei are nevoie de ea şi cred că fiecare dintre voi s-a trezit măcar o dată din senin în toiul nopţii cu senzaţia că ceva nu e in regulă cu puiul ei, sau a ştiut cum să reacţioneze în situaţii critice fără să stea pe gânduri…

Eu una, am facut cunoştinţă cu instinctul meu matern atunci când Alexandra avea 8 luni…Eram singură cu ea acasă şi mă chinuiam să îi dau siropul de tuse (avea bronşită), o las puţin pe spate şi împing rapid lichidul din seringă, iar în secunda următoare o văd cum îşi ridică mâinile disperată şi nu mai scoate nici un sunet…O iau imediat din scăunelul ei, o bat pe spate, dar fără nici un efect, apoi îmi amintesc că citisem undeva că trebuie întors copilul cu faţa în jos şi bătut pe spate…dar nu funcţionează nici asta…şi în următoarea secundă o văd cum îşi lasă mâinile în jos, iar făţuca ei firavă devine mov…nu putea să mai respire. În timp ce alergam cu ea spre uşă să cer ajutor, (timp în care mi-au trecut o mie de gânduri prin minte)îmi dau seama că nu am timp nici să sun la salvare, nici să fug la vecini şi instinctiv încep să îi fac respiraţie gură la gură…moment in care Alexandra tuşeşte şi începe să plângă. O dată ce am fost sigură că şi-a revenit, am căzut din picioare  cu ea în braţe. Abia atunci am început să tremur şi să plâng, abia atunci mi-am dat voie să intru în panică. Acum, gândindu-mă în urmă…Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am fost doar eu acasă cu ea, că nu m-am pierdut cu firea şi am acţionat aşa cum trebuia.

Mi-am adus aminte de întâmplarea aceasta acum, pentru că ieri am trecut printr-o sperietură asemănătoare cu Georgia. Eram în vizită la prietenii noştrii care au pişcină, iar Georgia se juca cu ei pe margine. În momentul în care eu m-am întors să îi spun soţului să o ia pe Alexandra, aud un ţipăt îngrozit şi pe Georgia cum în cădere loveşte apa…nu am apucat să gândesc prea multe, ştiu doar că în secunda următoare eram în apă împingând-o pe Georgia la suprafaţă.

Cred cu tărie că Dumnezeu dă mamelor o putere supranaturală din momentul în care nasc  şi pe tot parcursul creşterii copiilor, altfel nu ştiu cum am face faţă tuturor provocărilor!

Leave A Reply

* All fields are required